Una bona manera de treballar l’expressió oral

Un dels aspectes que costa més de treballar a la logopèdia és el llenguatge oral. Sovint costa trobar materials i cosetes atractives i divertides i que alhora es puguin adaptar a diferents necessitats.

Avui us presentem un joc per treballar l’expressió i comprensió oral, les instruccions i els adverbis. El joc té un mínim de dos jugadors: un que dibuixa i l’altre que explica què hi ha al dibuix. La persona que dibuixa no pot veure com és el dibuix i l’altre li ha d’anar explicant on està cada element. És import ser precís i utilitzar correctament el llenguatge ja que és molt fàcil que la persona que dibuixa es confongui. Aquest joc va molt bé per treballar frases amb adjectius i adverbis de lloc, comparatius, entre altres.
Jo també deixo que la persona que explica tingui una llista d’alguns d’aquests adverbis i adjectius que el poden ajudar.

El que he fet ha estat buscar dibuixos senzills, amb pocs detalls, on hi hagi elements que correponguin a paraules d’alta freqüència o senzilles, que hi hagi diferents elements per comparar i que la situació d’aquests sigui molt clara. Un cop ho vaig imprimir, he plastificat els dibuixos i la llista i a més a més, un full o no hi ha res perquè la persona que dibuixa pugui borrar si ho necessita ja que utilitzem retoladors de pissarra.

A continuació us ensenyo el material que he fet i el dibuix que va sortir després de treballar! S’hi assembla força oi?

Espero que us ajudi a dur a terme la vostra tasca!

Fins aviat,

Laia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *