Consciència fonològica?

Una de les coses que tenia més clares quan vaig montar la consulta, era el fet de poder compartir el material que tenia. Sovint, quan busco coses noves adaptades a les necessitats dels nens i nenes que tinc, em costa moltíssim trobar materials bons en català. Aleshores, vaig decidir fer-los jo mateixa. I.. ja que els faig.. perquè no compartir-los? Aquí us deixo doncs amb les fitxetes en format .JPG, un dels materials que utilitzo per treballar la consciència fonològica de les vocals.

Es tracta d’anar mostrant les fitxetes una per una i que el nen o nena vagi provant de subtituir la primera vocal (i que no sigui la inicial) per qualsevol altra per tal de formar paraules noves.

Fem-ne un exemple!:

Agafem la paraula “CAR”. El nen haurà d’anar dient la paraula canviant les vocals i descobrint quina té sentit: “CER-CIR-COR-CUR”. En aquest cas, seria la paraula “COR”. És important anar preguntant al nen o nena si la paraula que va dient existeix o no, fins que la troba.

La veritat és que els resulta molt curiós i s’ho passen la mar de bé!

 

3 24 7 8 9 10

 

Us animo a que si teniu materials, els compartiu i entre tots ens ajudem a atendre més i millor els nens i nenes que tenim!

 

Fins aviat.

Laia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *